HISTÒRIA DE MARCO I MIRKO, DE GIANNI RODARI

Durant aquest trimestre m’he llegit el llibre “Història de Marco i Mirko”. L’autor s’anomena Gianni Rodari, l’editorial és Bromera, la col.lecció és El Micalet Gal·làctic, és la 4ª edició, la data és 1994, la ciutat és Barcelona i té 110 pàgines.

Nerea G. amb el llibre ‘Història de Marco i Mirko’ de Gianni Rodari

Gianni Rodari (1920-1980) va nàixer a Itàlia, però la seua escriptura, que ha contribuït a renovar la literatura infantil, no coneix fronteres. L’any 1970 va ser distingit amb el Premi Andersen, el més prestigiós del món.

A primera vista, dos bessons idèntics armats amb martells podrien semblar perillosos. Però Marco i Mirko han promés a la mare no usar els martells si no és «en legítima defensa», i, per això, els utilitzen per espantar lladres, caçar fantasmes o resoldre misteris.

A mi el llibre m’ha agradat molt perquè conté elements fantàstic, per exemple: que els martells són com un bumerang, també van de pesca amb els martells, etc.

Jo el recomanaria a la meua mestra Laura perquè li agraden els llibres de misteri.

Nerea G.