MITES GRECS COMENTARI DE LLIBRE

Durant aquest trimestre, a l’àrea de  Valencià m’he llegit “Mites Grecs” de Maria Angelidou i amb il.lustracions de Svetlin. L’editorial és Vicens Vives i la col.lecció “Cucanya Aitana”. Aquest llibre té 97 pàgines.

Maria Angelidou va nàixer a 1957 a Atenes, Grecia. Ella va ser nominada al “Premi Literi Grec al Millor Llibre Infantil de Coneiximents” en 2018.

Com aquest llibre té molts mites, sols vaig a contar ú, i eixe és “Perseu i el cap de Medusa”.

Aquesta història tracta d’un rei que tenia una filla molt bella. Un dia una dona li va dir a aquest rei que li anaven a matar un dels nets que tindria. Horroritzat va agafar a la seua filla i la va tancar per a que no es quedés embarassada.

Però Zeus s’havia encapritxat amb aquesta bonica dóna així que es va transformar en una pluja d’or dins de la seua habitació. Quan el rei es va assabentar de que seua filla estava embarassada, la va posar dins d’una caixa amb el seu fill i la va llançar al mar.

Setmanes desprès uns mariners van trobar la caixa i se la van portar al rei d’aquella ciutat, qui va acceptar que Perseu (el fill) i sa mare visqueren allí.

Mentre passaven el anys, Perseu es feia gran i cada vegada el rei confiava menys en ell, fins que un dia li va dir que es fora i que si tornava amb el cap de Medusa podria tornar, i Perseu va acceptar.

A mi m’ha agradat moltíssim aquest llibre perquè he après mes coses de la mitologia grega.

Hi ha moltes il·lustracions a color i són molt boniques, sobre tot les de “El desafiament d’Arache”.

El mite que més m’ha agradat ha sigut  el de “L’or de Mides” perquè t’ajuda a adonar-te de l’egoista que pots ser.

Jo li recomanaria aquest llibre a la gent que sap poc sobre la mitologia, perquè si ho llegeixen pot ser els agradar molt como a mi.