LA REINA MORA

Durant aquest trimestre a l’àrea de valencià m’he llegit «Saïda la reina mora» de l’autor Joan J. Ponsada i Sanmartín. L’editorial és Biblioteca Infantil. El número d’edició del llibre és 22. La seua ciutat és València i té 29 pàgines.

El llibre tracta d’una xiqueta que vol sortir en el carnaval de moros i cristians de mora, però el seus pares no li deixen, i aleshores per màgia li va aparèixer un cavall blanc en la seua porta i ella ja estava amb el vestit de reina mora, el cavall li va dirigir fins el festival de mors i cristians seguidament els mors i els cristians van començar a barallar-se fins que…

El tema del llibre és esperança, ja que va tindre tanta esperança que va a estar en el festival.

A mi m’ha agradat el llibre menys allò del cavall perquè ha de tindre algú sentit que s’apareix ací. El llibre pot interesar-li a les persones que s’estàn preguntant el per què de les coses.

Josafat