LES LLETRES FAN FUGINA

El llibre que m’he llegit  s’anomena “Les lletres fan fugina”. Aquest llibre el va escriure Enric Lluch i el va il·lustrar J.M. Lavarello. La editorial és Bromera i la col·lecció és el “Micalet Galàctic”. El llibre es va editar a  Alzira, a març de 1991.

El llibre tracta de que hi ha un xiquet que li diuen Adel que té nou anys i no té gens d’afició per la lectura. El seu mestre, Maties Coronado, pensa que així no va enlloc i parla amb els seus pares per a que li ajuden amb la lectura.

El pare d’Adel el porta a la llibreria del senyor Espigot per a comprar-li alguns llibres i tria “El llibre de les lletres saltadores”. El senyor Espigot li recomana llegir el llibre ben llegit, no siga cosa que les lletres saltadores li facen una bona. Com que a casa de l’Adel ningú llegia, una nit, les lletres i els nombres de tots els llibres de la casa van fer fugina i els llibres es van quedar en blanc.

L’Adel les va buscar per  tot arreu amb l’ajuda de la seua amiga Carme fins que les van trobar a un formiguer.

Aquest llibre m’ha agradat molt perquè s’ajuden molt uns amb altres i actuen molt bé els personatges.

 

Gonzalo J